Pühalepa muusikafestival algab Kohvikantaadiga

coffeewithbach

Järjekorras juba 7. Pühalepa muusikafestival toimub 3.-5. augustil Hiiumaal Pühalepa kirikus. Festivali avakontserdil, reedel, 3. augustil kell 18, kõlab J.S.Bachi ”Kohvikantaat”, mis sobitub suurepäraselt Kärdla kohvikutepäeva temaatikasse.  Kontserdil astuvad solistidena üles ka külalised Iisraelist – Yizhar Karshon (klavessiin) ja Genevieve Blanchard (flööt).

”Ilma hommikukohvita olen ma kui kuivanud tükk röstitud kitse”, ütles 18. sajandi alguses maailmakuulus helilooja Johann Sebastian Bach (1685-1750), kes armastas kohvi lausa niivõrd, et kirjutas kohvi auks koomilise teose ”Kohvikantaat”. Teose libreto autor on Christian Friedrich Henrici ja selles hurjutab isa oma tütart kohviarmastuse pärast, kuid läbi tütre kavaluse nõustub viimase abiellumisega, kui abielulepinguga on kohvi alati garanteeritud.

Kohvikantaadi esitavad solistid Marta Paklar (sopran), Endrik Üksvärav (jutlustaja/tenor) ja Uku Joller (bass). Kaastegev barokkorkester (Eesti/Iisrael), kontsertmeister Meelis Orgse.

Pärast avakontserti ootame festivalile telekonkursi Klassikatähed 2018 võitjat Tanel-Eiko Novikovi, Vanaemade koori koos nende imelise dirigendi Silvia Mellikuga, kes tänavu kevadel tähistas 85. sünnipäeva, kammerkoori Collegium Musicale ja dirigent Daniel Reussi Hollandist. Viimase dirigeerimisel kõlab festivali lõppkontserdil Tüüri ja Tobiase looming. Kontserdiga tähistame ühtlasi Rudolf Tobiase 145. sünniaastapäeva.

VII Pühalepa muusikafestivali kava:

Reedel, 3. Augustil
Kell 18.00
Avakontsert: J.S.Bach “Kohvikantaat”.
Brandenburgi kontsert Nr 5, 1. osa Allegro ja J.S.Bachi aariad.
Solistid Marta Paklar (sopran), Endrik Üksvärav (tenor), Uku Joller (bass) ja barokkorkester, sh külalised Iisraelist: Yizhar Karshon (klavessiin) ja Genevieve Blanchard (flööt).

Laupäeval, 4. augustil
Kell 14.00
Klassikatähed 2018 võitja Tanel-Eiko Novikov (marimba)
Kell 16.00 VENÜ naiskoor Vanaemad, dirigendid Silvia Mellik ja Reet Ratassepp

Pühapäeval, 5. Augustil
Kell 13.00
Tüür ja Tobias.
Kammerkoor Collegium Musicale, dirigent Daniel Reuss (Holland).

Pühalepa muusikafestival toimub igal aastal augustis Hiiumaal. Festivali keskmes on vanamuusika ja kaasaeg, sh igal festivalil kõlab Hiiumaalt pärit helilooja Erkki-Sven Tüüri looming.

Pühalepa muusikafestivali korraldab MTÜ Kerema Kultuurikoda. Festivali kunstiline juht on laulja ja dirigent Endrik Üksvärav.  Festivali ajal on Pühalepa kirikus juures avatud festivalikohvik „Gustav“. Piletid 10/7 EUR saadaval Piletilevist ja enne algust kohapealt. Saadaval ka festivali passid.

Pühalepa muusikafestivali korraldamist toetavad: Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Hiiumaa vald, Hiiumaa Sõprade Selts, Selver, Liviko ja MuusikaElu.