Päikeseloojangukontsert: Lauri-Dag Tüür

Laupäeval, 8. augustil kell 21.21 toimub Hiiumaal, Lauka külas endises vilja kiirkuivatis päikeseloojangukontsert, mille täidab oma loominguga helilooja Lauri-Dag Tüür. Kaastegev
videokunstnik Mikk-Mait Kivi.

IX Pühalepa festivali raames toimuv päikeseloojangukontsert pakub Tüürile iseloomulikke helimaastikke, sh värskelt albumilt „Polar Night Jet”, mis on tõukunud sügistormidest ja filmiatmosfääridest. Suure unistajana on Lauri-Dag Tüüri soov viia kuulaja endaga kaasa teistesse reaalsustesse. Tema vahetu tunnetusega muusika laseb kuulajal süveneda, mõelda ja tunnetada, jäädes meeltes kauaks kajama.

Lauri-Dag Tüür: „Muusika aitab kirjeldada maailma, millega ma aeg-ajalt justkui mingi kontakti saavutan. See on üks avaram maailm, mis avab ennast hetkedel, mil näen enda ümber imet. Mul puudub oskus anda seda edasi sõnadega, seetõttu on minu väljendusvahendiks muusika. Pikem vorm annab võimaluse sellesse abstraktset laadi kohta sügavamale sisse minna.“

Helilooja ja muusik Lauri-Dag Tüür on sündinud 18. märtsil 1981. Ta lõpetas 2008 Eesti Muusikaakadeemia elektronmuusika ja kompositsiooni eriala, lisaks on täiendanud ennast Sibeliuse Akadeemia live-elektroonika kursusel.

Lauri-Dag Tüüri muusika on kõlanud Eesti Draamateatris Tõnu Õnnepalu näidendite „Vennas“ ja „Mäed“ lavastustes. Samuti oli Tüüri muusikal keskne roll Von Krahli teatri lavastustes „Madame Bovary“ ja „Solarise needus“. Lisaks on ta muusikat loonud mitmele dokumentaalfilmile, sealhulgas „Inimese mõõt“, „Tšernobõli samuraid“, „Saare võimalikkusest“ ja „Vigala Sass – viimased lindid“.
Artistina on ta muuhulgas esinenud Stalker festivalil (koos isa Erkki-Sven Tüüriga), Üle Heli festivalil ja Kukemuru Ambientil.

Piletid Piletilevist ja enne algust kohapeal. 1. augustini piletid soodushinnaga.