Augustis toimub esimene Pühalepa muusikafestival

17.-19. august 2012 toimub esimene Pühalepa muusikafestival

Tänavu augustis leiab Hiiumaal aset esimene Pühalepa muusikafestival. Kavas on nii vanamuusika kui kaasaja heliloojate teosed, sh Hiiumaalt pärti helilooja Erkki-Sven Tüüri looming.

Festivali kunstiline juht on dirigent Endrik Üksvärav. Korraldajad on MTÜ Kerema Kultuurikoda ja MTÜ Collegium Musicale. Festival toimub koostöös Pühalepa Vallavalitsusega. Festivali piletimüügitulu on plaanis annetada Pühalepa kiriku uue oreli soetamise fondi.

"Festivaliga soovime anda oma panuse just selle piirkonna heaks. Ning teha seda meie vanavanaisa, Gustav Liidi, kombel läbi muusika!" rääkis MTÜ Kerema Kultuurikoda juhatuse liige Tõnis Peikel.

"Eestis on palju toredaid festivale, kus keskendutakse ühele konkreetsele heliloojale – on Kreegi päevad, Pärdi päevad jne. Kuna Tüür on pärit Hiiumaalt, siis sobib Hiiumaa tema muusika esitamise kohaks meie arvates väga hästi," rääkis festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav "Teise suunana on plaanis esitada ja tutvustada erinevat vanamuusikat. Soov on ka see, et igal festivalil astuks üles tippdirigent väljaspool Eestit."