Pühalepa muusikafestival toob Eestisse Hollandi tippdirigendi

Jos van Veldhoven

Hollandi tippdirigent, sündinud 1952. aastal.
Aastast 1983 varajase muusika ansambli The Netherlands Bach Society juht.
Utrechts Barok Consort asutaja aastal 1976 ja selle juht.

Kooridirigeerimise õppejõud Amsterdami ja Haagi konservatooriumis
Dirigeerinud palju J.S.Bachi ja tema kaasaegsete muusikat.

Astub regulaarselt külalisdirigendina kollektiivide ette nii kodu- kui välismaal sh Das Orchester der Beethovenhalle Bonn, The Tokyo Philharmonic Orchestra, the Telemann Chamber Orchestra ja the Essener Philharmoniker.

Hiiumaal tuleb Jos van Veldhoveni juhatamisel ettekandele J.Scheini suurepärane vanamuusikateos "Israels brünnlein". Esitab eraldi selleks kokku pandud kõrge tasemeline festivalikoor. Sellises mahus on tegemist selle teose esmaettekandega Eestis!