Pühelapa festival toetas Pühalepa orelifondi 569.29 euroga

Tänavu augustis Hiiumaal esmakordselt aset leidnud Pühalepa muusikafestival toetas piletimüügist ja korjanduskarpi tehtud annetuste näol Pühalepa kiriku uue oreli soetamist 569.29 euroga.

„Tegemist ei ole küll väga suure summaga, kuid loodetavasti õnnestus meil Pühalepa kirikusse uue oreli soetamise vajadusele taas tähelepanu tõmmata. Samuti on orelifondi pangakonto toetustele jätkuvalt avatud,“ ütles MTÜ Kerema Kultuurikoda juhatuse liige Tõnis Peikel.

Esimest Pühalepa muusikafestivali pidas Tõnis Peikel igati kordaläinuks. „Festivali õnnestumisel on suur osa loomulikult kõigil toetajail, kellele jätkuvalt väga tänulikud oleme,“ ütles ta. „Suurepärane oli meie koostöö ka Pühalepa vallavalitsusega, mille üle on samuti väga hea meel.“

Pühalepa muusikafestival pakub kuulajaile vanamuusikat ja Hiiumaalt pärit helilooja Erkki-Sven Tüüri loomingut. Samuti soovivad festivali korraldajad tuua publiku ette igal festivalil ka ühe tippdirigendi väljaspool Eestit.

Pühalepa muusikafestivali kunstiline juht on dirigent Endrik Üksvärav. Festivali korraldajad on MTÜ Kerema Kultuurikoda. Festival toimub koostöös Pühalepa Vallavalitsusega.

Pühalepa muusikafestival 2012 korraldamist toetasid Pühalepa vallavalitsus, Hasartmängumaksu nõukogu, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Unique hotels, Hollandi Kuningriigi Suursaatkond Eestis, Margus Mändmets,  Kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp, Digitrükk OÜ, Liviko, Selver, MTÜ Hiiumaa Kultuuri Selts, Goethe Instituut, raadio Kadi, Postimees, Klassikaraadio, Olde Hansa, Allika hostel, Eesti Filharmoonia Kammerkoor,  Paler PT OÜ ja Papsi OÜ.