Pühalepa festival toob Eestisse dirigent Simon Carringtoni

Tänavune Pühalepa muusikafestival toimub 22.-25. augustil ning külalisdirigendiks on Simon Carrington (UK). Tegemist on ansabli The King´s Singers asutajaliikmega, kes ühtlasi oli 25 aastat ansambli laulja ja kunstiline juht.

Carringtoni juhatamisel saab Eesti publik nautida Austria helilooja H.I.F.Biberi (1664-1704) „Vesperae longiores ac breviores".  Teose esitab Collegium Musicale Fest, solistid ja barokkansambel. Tegemist on festivali koosseisuga, suur osa lauljatest on seotud kammerkooriga Collegium Musicale.

„Mul on ülimalt suur rõõm, et Carrington võttis vastu kutse tulla Eestisse ja osaleda Pühalepa muusikafestivalil. Samuti olen rõõmus, et tema proovid koori ja barokkansambliga on huvilistele avatud. See peaks huvi pakkuma eriti just meie dirigentidele, koorijuhtidele ning selle eriala tudengitele, sest Carringtoni puhul ei ole tegemist mitte ainult suurepärase dirigendi vaid ka hinnatud pedagoogiga,“ ütles festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav.Simon Carrington

Simon Carringtoni dirigeerimisel toimub lisaks Pühalepa kirikule (24.08) kontsert ka Tallinnas, Mustpeade majas (25.08).

Simon Carrington (UK)
Yale’i ülikooli emeriitprofessoril Simon Carringtonil on olnud silmapaistev muusikukarjäär. Lavalaudadele on ta astunud nii laulja, kontrabassimängija kui dirigendina.


Aastatel 2003-2009 oli ta Yale’i ülikooli professor dirigeerimises ja Yale Schola Cantorumi juht. Tegu on 24-häälse kammerkooriga, mis tema juhtimisel saavutas edu nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasandil, tekitades huvi ka Simon Carringtoni mantlipärijas, Jaapani Bachi kolleegiumi juhis Masaaki Suzukis.
Enne USA-sse tööle asumist oli Carrington 25 aastat laulja ja kunstiline juht rahvusvaheliselt tunnustatud Briti vokaalansamblis The King’s Singers, olles ühtlasi üks ansmbli asutajaliikmeid.
The King’s Singersi algusaegadel tegi Carrington karjääri ka kontrabassimängijana. Ta spetsialiseerus continuo-mängule, seda eriti koos oma Cambridge’i kaasaegse John Eliot Gardieneriga, kellega koos tehti ka mitmeid salvestusi. Carrington on mänginud koos kõigi suurte sümfoonia- ja kammerorkestritega ning selliste eripalgeliste maestrote nagu Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Benjamin Britten, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Carlo Maria Guilini, Otto Klemperer, Ricardo Muti, Georg Solti ja George Szell juhtimise all.  
Carrington viib regulaarselt läbi dirigeerimise meistrikursusi, seminare ja astub maailma eri paigus üles külalisdirigendina. Lisainfo: www.simoncarrington.com