II Pühalepa muusikafestival pakkus kõrgetasemelisi esitusi

II Pühalepa Muusikafestival jääb kindlasti meelde väga heal tasemel kontsertidega. Samuti sellega, et festivalil õnnestus, vaatamata sündmusterohkele Hiiumaa suvele, ka veel augusti lõpus nii palju kohalikke inimesi kodudest välja meelitada. Kolme päeva jooksul toimus seitse säravat kontsert.

Festivali külalisdirigendiks oli tänavu briti tuntud vokaalansambli The King´s Singers asutajaliige, kauaaegne laulja ja kunstiline juht Simon Carrington (UK). Tema dirigeerimisel sai festivalipublik kuulda esimest korda Eestis Austria helilooja H.I.F.Biberi vanamuusikateost "Vesperae longiores ac breviores".  Lisaks Pühalepa kirikule kõlas see teos festivali raames ka Tallinnas Mustpeade majas ja jõudis Klassikaraadio vahendusel paljude vanamuusikasõpradeni.

Erkki-Sven Tüüri loomingust sai festivalipublik nautida keelpillikvartetti nr 2 "Lost Prayers", esitajaks noortest muusikutest koosnev Insomnia-kvartett  ja "Motus I", esitajaks Heigo Rosin marimbal. Heigo Rosina esituses kõlas festivalil ka üks maailma esiettekanne – Rene Eespere "Motus", mis on ühtlasi ka Heigo Rosinale pühendatud.

"See oli täpselt selline festival, kuhu ma ise tahaksin minna," ütles festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav. "Rõõmustav oli see, et kontserdid kõnetasid ja pakkusid emotsioone ka paljudele kuulajatele, kes igapäevaselt sellise muusikaga kokku ei puutu. Saime väga palju positiivset tagasisidet," ütles festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav.

Pühalepa kiriku orelifond saab seoses festivaliga 403.75 eurot lisaks. "Loodame väga, et ühel ilusal päeval kõlavad Pühalepa kirikus taas orelihelid," ütles MTÜ Kerema Kultuurikoda juhatuse liige Tõnis Peikel.

Festivali korraldajad tänavad kõiki toetajaid. "Ilma toetuseta oleks päris keeruline sellist festivali korraldada. Oleme tänulikud kõikidele, kes oma õla alla panid, kas siis rahaliselt või konkreetsete tegudega," ütles Peikel. "Erilti suur tänu läheb aga Hiiumaa Koostöökogule ja Pühalepa vallavalitsusele".